JÄRVINEN & VALLI

kuva: MASSEY radio, lähde SALORA esite

Järvinen & Valli oli Salossa toimiva vilja- ja konekauppaa harjoittava yritys. Järvinen & Valli oli yksi vanhimmista alan liikkeistä Salossa. Yritys harjoitti laajaa koko maahan ulottuvaa vilja-, siemen-, rehu- ja apulantakauppaa.

 

Liikkeen radio-osasto valmisti Massey radiokoneita ja välitti Eswe ja Telefunken vastaanottimia. Polkupyöräosasto myi Kuningaskotka- ja Star-polkupyöriä. 

Otsikkokuva on SALORA esitteestä. Sitä on väitetty Nordell & Koskisen valmistamaksi Sissi A-3 vastaanottimeksi. Olemassa olevat dokumentit eivät kuitenkaan tue väitettä. Kaikki säilyneet Sissi A-3 kuvat esittävät erilaista radiota. Myöskään otsikkokuvan radion mitat eivät täsmää Sissi A-3 radion mittoihin. Sen sijaan Järvinen & Vallin valmistamasta Massey radiosta säilyneet kuvat ovat identtisiä otsikkokuvassa olevan radion kanssa. 

 

Nordell & Koskisella oli myynnissä Järvinen & Vallin valmistamia Massey radioita toisin sanoen Nordell & Koskisen myyntihyllyssä oli otsikkokuvan kaltaisia radioita. Olisiko tämä aiheuttanut muistivirheen, kun valmisteltiin Saloran 50-vuotis historiikkia.

Massey2_2.JPG (496880 bytes)

MASSEY MASSEY kytkentäkaavio

AIHEET

TIETOJA KAIVATAAN

paluu

Suomessa valmistettuja radioita

historiallisia radioita

etusivu