TURUN RADIO

kuva: Turun sanomat 13.2.1927

Turun radio ehti toimia vain lyhyen aikaa 1920 ja 1930 lukujen vaihteen tienoilla. Radiotehdas perustettiin 1926 ja se toimi aluksi Sirkkalankadulla Turussa Turun radioliike nimisenä. Radiotehdas muutti pian uuteen osoitteeseen Linnankatu 11 ja muutti nimensä Turun radio oy:ksi 1927.Radiotehdas muutti vielä kerran Yliopistonkatu 22:een. Radiotehdas teki konkurssin 1930-luvun alkuvuosina.

 

Suomen Kaupparekisteristä löytyi tarkempaa tietoa Turun Radiosta. Turussa on ollut kaksi eri liikettä:

1.

Turun Radio, omistaja Niilo Hyrsky, merkitty Kaupparekisteriin helmikuussa 1927. Tästä liikkeestä ei ole enempää tietoa.

2.

Turun Radio, Lindell ja kumpp., merkitty Kaupparekisteriin huhtikuussa 1927. Leo Lindell erosi yhtiöstä jo vuoden 1927 lopulla, mutta jatkoi sen kanssa yhteistyötä suunnittelijana ja laadun valvojana. Liikkeen nimi oli jatkossa Turun Radio, Ihander ja kumpp. Tämä liike luovutettiin konkurssiin huhtikuussa 1930. Ihander perusti v. 1934 Turkuun uuden radioliikkeen nimellä Osakeyhtiö Turun Radiokeskus.

lähde Kauko Viitanen

AIHEET

TIETOJA KAIVATAAN

radio T.R. 3

radio MARS 4

 

ilmoituksia

Turun radio korosti mainonnassaan suunnittelijan olevan Leo Lindell. Lindellillä oli varsin merkittävä osuus julkisten radiolähetysten aloituksessa Suomessa. 

Leo Lindell linkkejä

SRAL

Nuoren voiman liitto

paluu

Suomessa valmistettuja radioita

etusivu