ÄÄNENTOISTO

PUTKITEKNIIKKA

Levysoitinvahvistin

Tämän sivuston äänentoisto-osion pääpaino on putkilla toteutetuissa laitteissa. Osin kysymyksessä ovat itse rakennetut järjestelmät kuin myös teoreettiset tarkastelut ja oma suunnittelu. Myös muiden kokemuksia kerätään osioon.

ÄÄNENTOISTO

  • PUTKI-HIFI

LAITTEET ja TEKNIIKKA

VAHVISTIMIEN ULKOASU

Vahvistimien tekniikka on vain osa vahvistinkokonaisuutta. Yhtä tärkeän osan muodostaa laitteen ulkoasu. Näiden kummankin tekijän pitäisi olla tasapainossa keskenään niin, että muoto seuraa toimintaa eikä päinvastoin. Poikkeuksen tähän voi muodostaa vahvistin, joka tehdään muodon ehdoin hyväksyen tästä johtuva suorituskyvyn lasku. Ulkoasu on tietysti yhteinen ongelma kaikille vahvistimille. Jotkin ulkoasut kuitenkin liittyvät tiiviisti käytettyihin putkiin. Tästä syystä tämä osio on jaettu niin, että yleinen muotoon liittyvä asia on omana kokonaisuutenaan ja sovelluksiin liittyvä osa on jaettu omiin osioihinsa.

Vahvistimien ulkoasuja on hallinnut SALORA HIFI STEREO 6600. Tähän on ollut kaksikin syytä. Ensinnä tein pitkän päivätyön SALORAN hifi-laitteiden parissa. Toiseksi siltä kaudelta on jäänyt jonkin verran näihin laitteisiin tarkoitettuja näytekomponentteja, joita ei voinut käyttää sarjatuotannossa.

ÄÄNENTOISTO

etusivu