METAL BOOGIE SARJA

PCL84 VAHVISTIMET

Metal Boogie vol 1 PCL84 vastavaihe-vuorovaihevahvistin

PCL84 Metal Boogie sarja on kehitetty PCL84 testisarjan pohjalta. Testisarjassa saatiin kehitettyä peruskytkennät vastavaihe-, UL- ja SE-vahvistimille. Testisarjan vahvistimet olivat kaikki pienitehoisia maksimitehon ollessa 2x5W. Metal Boogie sarjan vastavaihe- ja UL-vahvistimien lähtötehot ovat 2x10W, jolloin se on riittävä jo pieniin pehmeisiin olohuoneisiin. Vastavaihe-vuorovaihe-vahvistin on vain viimeistelty versio testisarjassa kehitetyistä vahvistimista lähtötehon ollessa 2x5W. Vahvistin on samalla sarjan pienitehoisin. SE-vuorovaihevahvistimen lähtöteho on 2x6W ja SE vahvistimen 2x8 W. 

Kaikki viisi vahvistinta koteloidaan samankaltaisesti. Esimerkki on otsikkokuvassa. Koteloissa tulee olemaan pieniä variaatioita, mutta yleisilme säilyy yhtenäisenä. Kaikki vahvistimet ovat kooltaan yhteneviä. SE-, vastavaihe- ja vuorovaihevahvistimien etu- ja takaseinät sekä päädyt ovat petsattua ja lakattua puuta. Kannet ja pohjat ovat mustaksi maalattua terästä. Vastavaihe- ja vuorovaihevahvistimissa verkkomuuntajina käytetään toroideja.

Ajan myötä ajatus yhtenäisestä muotoilusta on lipsunut. Vahvistimet ovat ulkoasultaan erilaisia joskin jotakin yhteistä niissä on havaittavissa. Muutin myös vahvistimien nimet ja numeroinnin (15.6.2018). 

VAHVISTIMET:

Sarjan viidessä vahvistimessa on käytetty yhteensä kolmekymmentäkuusi PCL84 ja kaksi ECC83 putkea. Lopputuloksena on viisi mitattua, testattua ja viimeisteltyä vahvistinta. Metal Boogie sarja edustaa PCL84 vahvistimieni huippua. Samalla sarja päättää kehitystyöni PCL84 vahvistimien osalta tällä erää tähän. 

Vahvistinsarjan nimeksi valikoitui Metal Boogie. Eri vahvistimet erotetaan toisistaan vain volumenumeron perusteella. Nimeäminen noudattaa aikaisempaa käytäntöä käyttää niminä Apocalyptican musiikkia. Metal Boogie testisarjan tunnussävel Apocalyptica Metal Boogie M.B.

PCL84

P-sarjan putket

putket

äänentoisto putkilla

äänentoisto

etusivu